Website-ontwerp Vilgertshof Venlo

Een nieuwe website voor Vilgertshof Venlo

William Janssen en Rebecca Hermkens, de oprichters van Vilgertshof benaderde mij met de vraag of ik hen kon helpen bij het revitaliseren van hun verouderde website door middel van een nieuw en stimulerend visueel ontwerp. Daarnaast wilden ze hun website technisch optimaliseren voor zoekmachines, zodat alle pagina’s goed geïndexeerd worden door Google. Omdat de website voorzien is van een eenvoudig te beheren CMS (WordPress) kunnen William en Rebecca zelf inhoud aan de site toevoegen.

Er is voor gekozen om de website een passend design-jasje te geven met meer kleur. De kleuren groen, blauw en lichtbruin werden bewust uitgezocht voor Vilgertshof. De inspiratie kwam voort uit waar Vilgertshof voor staat: ‘oog en hart voor de mens en zijn omgeving’. De kleuren staan voor de diversiteit aan activiteiten die op Vilgertshof plaatsvinden, de natuur en de verschillende mensen die Vilgertshof bezoeken. Het is een plek waar ieder mag zijn zoals hij is.

Verder was het tonen van fotomateriaal erg belangrijk en werd er gekozen voor een masonry layout in de fotogalerij om de getoonde foto’s alle aandacht te kunnen geven. Bij een masonry-layout heb je geen vaste hoogte voor rijen en wordt ervoor gezorgd dat de ruimte die beschikbaar is op een website, zo veel mogelijk gevuld wordt.

Voor de content is een prettig leesbaar, toegankelijk lettertype gebruikt. In kopteksten van de website is juist een opvallend, ietwat speels lettertype gebruikt die duidelijk afsteekt van de rest en past bij de ongedwongenheid van Vilgertshof.

De website is zo opgezet dat het beeld zich aanpast aan smartphones, tablets, laptops en verschillende computerbeeldschermen. Het groene slotje op de website geeft aan dat de site veilig is en een geldig SSL-certificaat heeft. Gebruikers van de website zien daardoor snel of de bezochte pagina over een verbinding gaat die is versleuteld.

Vergeet niet om een bezoekje aan de website te brengen en ga ook zeker eens bij Vilgertshof langs om de sfeer te ervaren!

Services

Hosting / domeinnamen / onderhoud
Website op maat op basis van WordPress
Google-services
SEO