Werkwijze bij het maken van een website: je website online in 8 stappen

Werkwijze van een website maken

Iedere website is weer een nieuwe leuke uitdaging maar de werkwijze blijft hetzelfde. Ik werk volgens een stappenplan om structureel, snel en nauwkeurig voor jou aan het werk te gaan. Dit stappenplan helpt jou ook om overzicht te houden en weet je precies wat je bij de bouw van een website of webshop kunt verwachten.

Je website online in 8 stappen

Voordat er überhaupt gebouwd gaat worden, begin ik echter met het meest belangrijke element in het proces … Luisteren naar wat jij nodig hebt.

KENNISMAKEN & ONDERZOEK

Dit is de belangrijkste stap in het gehele proces. Door goed te luisteren en informatie te verzamelen, kan ik uiteindelijk de website creëren die bij je past. Er wordt met een vragenlijst gewerkt die helpt om meer te weten te komen over jou en wat je nodig hebt.

De ingevulde vragenlijst wordt besproken in een persoonlijk gesprek of via de telefoon zodat het voor mij duidelijk wordt wat je op je website wilt laten zien.

OFFERTE

In de offerte staan de wensen zoals bij stap 1 besproken en de uiteindelijke prijs op basis van al je wensen. Zo weet je duidelijk van te voren waar je aan toe bent. Mocht je tijdens de ontwikkeling van de website je wensen bijstellen dan hoor je van te voren of dit consequenties heeft voor de prijs. Zo worden verrassingen achteraf voorkomen.

ONTWERP

De ontwerpfase is de meest tijdsintensieve fase, omdat ik het enorm belangrijk vind de look & feel van je site te pakken te krijgen en goed neer te zetten.
Nadat er een akkoord is gegeven, ontvang ik graag de materialen die in de website geplaatst moeten worden. Denk daarbij aan een logo, eventuele foto’s en teksten als deze al voor handen zijn.

BOUW

Het is tijd om je site te bouwen! Dit is de technische fase, waar het ontwerp code wordt. Na ontvangst van de nodige materialen ga ik aan de slag met het ontwerp van de website. We houden intensief contact met elkaar en je wordt betrokken bij elke stap die genomen wordt om de site te krijgen die je wilt.

Werkwijze van een website maken

TESTEN

Voordat de site ‘live’ gaat, wordt deze onderworpen aan een strenge controle en wordt de gebruiksvriendelijkheid getest om er zeker van te zijn dat alles werkt. Je krijgt al een goed idee van het uiteindelijke resultaat. Eventuele opmerkingen van jouw kant worden meegenomen om tot een resultaat te komen waar je tevreden over bent. Geen detail wordt overgeslagen en voordat de site aan de buitenwereld getoond wordt, staan de puntjes op de spreekwoordelijke ‘I’.

LIVE

Het leukste moment. Na de testfase wordt de website opgeleverd en van de testomgeving verhuisd naar de definitieve plek. Je kunt je site delen met al je netwerken. Je bent live!

TRAINING

Ik zal je leren hoe je je site kunt gebruiken. Je kunt inhoud en afbeeldingen bijwerken en zelfs nieuwe pagina’s toevoegen of een blog schrijven.

SUPPORT

Ik bied onderhoudspakketten aan, maar ook als je zelf in staat wilt zijn de site wilt beheren, sta ik paraat om je te helpen. Als je niet meer weet hoe je informatie op een pagina kan bijwerken en toevoegen of als je in een later stadium meer substantiële veranderingen wil doorvoeren, neem dan contact op.

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOEVEEL KOST EEN WEBSITE?

Dit is een logische vraag, maar wel eentje die lastig is om te beantwoorden. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals tijd, functies, type website, het aantal pagina’s en de mate waarin je zelf in staat bent om je website in te richten. Om je toch op weg te helpen kun je kijken op de pagina: WEBSITE OP MAAT.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een WordPress-website met het populaire Divi-thema inclusief training. Op de pagina: WEBSITE BUDGET lees je hier meer over.

WAT HEB JE NODIG OM EEN WEBSITE TE MAKEN?

Het is nodig om tekst voor de site aan te leveren, evenals afbeeldingen, zoals logo’s en foto’s.
Als je hulp nodig hebt bij het schrijven van tekst, het vinden van geschikte afbeeldingen ontwerp of een fotograaf zoekt, laat het me dan weten.

WANNEER IS MIJN SITE KLAAR?

Zodra ik aan jouw site begin te werken, duurt de bouw gewoonlijk 4 tot 6 weken. Dit hangt af van de complexiteit van de site en de beschikbaarheid van alle benodigde informatie, zoals tekst en foto’s.