De Bezige Bij Boekomslagen Peter Buwalda

Grafisch ontwerp boekomslagen voor de Nederlandse auteur Peter Buwalda in opdracht van uitgeverij De Bezige Bij.

Voor uitgeverij De Bezige Bij en schrijver Peter Buwalda ontwierp ik de boekomslagen van de romancyclus waarvan het eerste deel verschijnt op dinsdag 5 maart 2019.

Aan mij als vormgever de taak om de inhoud en de vorm van de boeken met elkaar in overeenstemming te brengen. Een belangrijke opdracht omdat het gaat om het vormgeven van relevante literatuur.

Voor een auteur is het extreem belangrijk dat de inhoud van een boek in een jasje gestoken wordt dat de inhoud waardig is. Een intense periode van hard werken is aan het uitbrengen van een boek vooraf gegaan waarbij wordt geschaafd en geslepen totdat het boek tot in de kleinste details in orde is en klaar om aan de wereld te presenteren. Er is vertrouwen nodig dat de vormgever de inhoud van een boek, waar met hart en ziel aan is gewerkt, in een materiële vorm kan vatten. Vertrouwen dat er bij de vormgeving van de omslagen net zo goed wordt geschaafd en geslepen totdat het is wat het moet zijn.

De boeken van Buwalda kenmerken zich door opvallende, moderne omslagtekeningen en door de typografie op rug en achterzijde van het boek. De stevige schreefletters hebben een vrije vorm en de titels van de boeken zijn gevangen in een bronzen, zilveren en gouden textuur. Ze stáán er!

Voor uitgeverij De Bezige Bij heb ik tevens de omslag van de zomerbrochure kunnen maken met dezelfde typografie en in de stijl van de boeken van Buwalda.

Services

Grafisch design / typografie