Website basisschool De Ark

Basisschool De Ark is een moderne, dynamische school in Schipluiden die kinderen alle ruimte biedt om zich te ontwikkelen. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik het unieke voorrecht gehad om met deze school samen te werken op het gebied van webdesign. In het voorjaar van 2021 vierden we de langverwachte lancering van de nieuwe website.

Het onderwijs van basisschool De Ark onderwijs is gebaseerd op de christelijke waarden en normen en staat voor warm contact en respect voor elkaar. De visie is samen te vatten in drie pijlers: samen, eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

De wens naar een website met een nieuwe en opgefriste look en grotere betrokkenheid bij ouders bracht de directeur van de school, Michèle Kooistra, ertoe opdracht te geven tot de bouw van een gebruiksvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke website. Bij een project van deze omvang is samenwerking nodig. Erik de Vries, art-director, begeleidde het creatieve proces. Dit deed hij niet alleen door het aangeven van kaders en de richting maar ook door de inzet van specialisten voor beeld (fotografie) en inhoud (tekst) zodat ik meteen goed van start kon gaan.

Het logo van de school vormde basis voor het vastleggen van een rijk kleurenpalet dat tevens de verschillende informatie-onderdelen op de site ondersteunt. Er is gezorgd voor een eenvoudige en overzichtelijke informatiestructuur: wat de basisschool doet, de faciliteiten en het laatste nieuws worden allemaal op een zeer overzichtelijke manier gepresenteerd. Het motto ‘Samen lerend de wereld in’ komt terug in de levendige foto’s, video’s en pictogrammen.

De motivatie achter dit project en de fijne samenwerking maakte het extra leuk om een frisse, nieuwe website te maken waarmee een stevig fundament is gelegd voor de toekomst.

Services

  • Webdesign
  • Huisstijl