Lespakket cultureel erfgoed

Schoolproject Pakka!

Met project Pakka is een uniek lespakket tot stand gekomen. Het initiatief voor dit project kwam vanuit de Pater Karel Kapel en is bedoeld om leerlingen op een interactieve manier kennis te laten maken met het cultureel erfgoed van Sittard-Geleen.

Ik ben er enorm trots op deel van het projectteam te zijn dat dit complete lespakket ontwikkeld heeft voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs en kerkelijke groepen zoals parochies. Wat is er mooier dan om kinderen in de voetsporen van pelgrims te kunnen laten treden en zo verhalen van bijzondere gebouwen in Sittard-Geleen te verbinden met de verhalen van de kinderen van nu!

Met onder andere een 3D-tour, filmpjes, songteksten, videoclips en creatieve opdrachten beleven de leerlingen dit PAKKA!-project. Zo maken ze niet alleen kennis met de manier waarop hun voorouders leefden, dachten en geloofden, maar ervaren ze dit ook zélf.

Petra Ritzen, o.a. docent levensbeschouwing, handvaardigheid, kunstgeschiedenis en sociale vaardigheden heeft de lesinhoud en het fysieke materiaal verzorgd zoals de rugzakken waarmee de leerlingen op ontdekkingstocht gaan en hun eigen pelgrimstocht gaan wandelen.

Aan mij was de eer om het lespakket online beschikbaar te stellen door het maken van de website, de grafische vormgeving te verzorgen en de 3d-tour in te richten zodat de leerlingen ook virtueel op ontdekking uit kunnen gaan in bijvoorbeeld de Pater Karel Kapel.

Services

  • Logo
  • Huisstijl
  • Graphics
  • Website
  • Tabletop game design: PAKKA!-spel
  • 3D-presentatie in Matterport