Webdesign Pater Karel Kapel

Een nieuwe website voor het bedevaartsoord

Toen ik vorig jaar november gevraagd werd een nieuwe website te maken voor de Pater Karel Kapel, het bedevaartsoord In Munstergeleen, had ik nog nooit van de in 2007 heiligverklaarde Pater Karel gehoord.

Ik wist niet van de prachtige plek in Munstergeleen die voor zoveel mensen van werkelijke betekenis is en gaandeweg het proces kwam ik erachter hoeveel bezoekers de Kapel jaarlijks trekt. Ik was onder de indruk.

Een toegankelijke website

Wat ik wel wist is dat ik iets kon betekenen in de uitstraling van de website. Ik wilde niet alleen een mooie website maken voor mensen die de Kapel al kennen, maar ook voor mensen zoals ik, niet gelovig in de traditionele zin van het woord.

Ik wist dat het daarvoor nodig is om een website te maken die toegankelijk is. Niet alleen qua uitstraling, maar ook tekstueel door zinnen te gebruiken die aanspreken, bij de tijd zijn en begrijpelijk.

Ik kwam in een fijne werkgroep van mensen die me alle vrijheid hebben gelaten om hier vorm aan te geven en ik kan zeggen dat ik tijdens het proces steeds meer liefde voor het bedevaartsoord en de mensen heb gekregen die zich elke dag inzetten voor de Pater Karel Kapel.

De techniek achter de website

Inhoudelijke kwaliteit: écht goede content, sterke teksten, een overzichtelijke layout met agenda, blog én professionele foto’s gaan hand in hand met de techniek achter de website. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde caching, van cdn (content delivery network), premium beveiliging en WordPress als basis achter de website. Het meestgebruikte systeem voor het maken van websites.

Een website moet leven, actueel zijn en ertoe doen. Het is één manier om mensen te bereiken. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de prachtige plek zelf: de Kapel van Pater Karel.

Voordat ik aan deze mooie opdracht begon, had ik nog nooit van Pater Karel gehoord. De man uit Munstergeleen die nooit had kunnen bedenken dat er dik 100 jaar na zijn dood, zoveel mensen per jaar naar zijn geboortehuis zouden komen en dat er een website gemaakt zou worden om over hem te vertellen.

Bescheiden als Pater Karel is, zou hij naar mijn idee verwonderd zijn en misschien ook gelukkig dat hij ook op deze manier mensen met elkaar kan verbinden.

Services

Hosting / domeinnamen / onderhoud
Website op maat op basis van WordPress
Tekst
Fotografie door Mikel Buwalda Fotografie
Google-services
SEO
Ontwerp Flyer